Urakkaharava on rakennusalan kohtaamispaikka

Keittiöremontti


keittioremontti

Uuden keittiön hankkiminen tai vanhan keittiön remontoiminen, on hyvin monenlaisia asioita sisältävä hanke. Hankkeeseen ryhdyttäessä, tulee tiedossa olla mm. lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja rakennustekniset tiedot. Uudisrakennusta toteutettaessa tuo kukin urakoitsija omat liittymänsä työn alla olevaan tilaan.

Remontoitaessa keittiötä, tilanne voi olla jo monimutkaisempi. Yksi mielekäs vaihtoehto saattaakin olla se, että tilataan koko keittiöremontti yhdeltä toimittajalta, joka vastaa koko urakan toteutuksesta. Remontin suunnittelussa onkin hyvä huomioida mahdolliset muut remonttiin vaikuttavat tekijät.

Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi taloyhtiöissä tulossa olevat linjasaneeraukset, jotka saattavat edellyttää keittiön osittaista purkamista. Näin ollen isännöitsijältä kannattaakin tiedustella mahdollisten suurempien remonttien aikataulua.

Myöskään materiaalien hankkiminen pieninä ostoksina ei yleensä tule edullisemmaksi. Markkinoilla on esimerkiksi hanoja, joita ei suomalaisten määräysten mukaan saa edes asentaa paikoilleen. Kaikissa hankinnoissa tuleekin tiedostaa tyyppihyväksynnän merkitys. Kaapistojen, kalusteiden ja koneiden valinnoissa, ammattitaitoiset myyjät auttavat mielellään. Lisäksi kannattaa selvittää haluaako lattiakseen esimerkiksi kovan kaakelilattian vai kenties jonkin pehmeämmän materiaalin.

Pirteää ilmettä keittiöön saa edullisesti pelkillä ovien ja laatikostojen etulevyjen vaihdolla. Hyvärunkoiset kaapistot ja laatikostot kannattaa yleensä säilyttää.

Sähkö- ja putkitöiden tekemiseen vaaditaan aina alan ammattilainen. Esimerkiksi sähköurakoitsijalla täytyy olla riittävät asennusoikeudet, jotta hän voi suorittaa tehtävän viranomaisten hyväksymällä tavalla. Samoin vesivahingon sattuessa, on vakuutusyhtiö hyvin kiinnostunut työn tehneen yrityksen ja henkilön pätevyydestä.


Jos haluat pyytää tarjouksia töistäsi, ole hyvä ja jätä ilmainen tarjouspyyntö!


Urakkaharava tarjoaa rakennusalan työpaikat, rakennusalan työnhakijat ja rakennusalan tarjouspyynnöt